Έχοντας ως σκοπό την συναισθηματική ευημέρια των παιδιών, δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης του Νηπιαγωγείου μας μια Σχολή Γονέων. Στόχος της είναι να υποστηρίξει και να ενισχύσει τους γονείς στο ρόλο τους, να δώσει την δυνατότητα να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες και να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν. Παράλληλα ενισχύεται η σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς δημιουργώντας ένα θετικό και ευχαριστο κλίμα σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Ύστερα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων μέσω των οποίων εξέφρασαν οι γονείς τους προβληματισμούς τους οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

 Η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών ΠΡΟΤΕΚΤΑ του Δήμου Παύλου Μελά πραγματοποίησε στο χώρο του νηπιαγωγείου μας ενημερωτική δράση για τις Πρώτες Βοήθειες που θα κληθούμε να προσφέρουμε τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά σε περίπτωση ανάγκης.

Ακολούθησαν δύο διαδικτυακές ενημερώσεις από το Χαμόγελο του Παιδιού και το Δίκτυο Άλφα. Η μεν πρώτη αναφέρονταν στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, η δε δεύτερη στα όρια και την επικοινωνία στην οικογένεια.

Τέλος, ψυχολόγοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ασχολήθηκαν με το συναίσθημα της ζήλειας, τις δυσκολίες που προκαλεί στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών αλλά και στους τρόπους διαχείρισής της από τους γονείς.

Ευχαριστούμε όλους και όλες εσάς που αφιερώνετε χρόνο και ανταποκρίνεστε στο κάλεσμα του σχολείου. Θα ακολουθήσουν κι άλλα σεμινάρια που θα διαπραγματεύονται φλέγοντα θέματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς.