Με ετικέτα Ετικέτες:

 

Η ενσωμάτωση της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο έχει ως σκοπό τον εμπλουτισμό του προγράμματος του Νηπιαγωγείου -μεθοδολογικά και θεματικά- σε σχέση με τη γλωσσική και ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων για την ενίσχυση της πολυγλωσσικής επίγνωσης, της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, το μάθημα των Αγγλικών πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα σε πλαίσιο συνεργασίας του εκπαιδευτικού ΠΕ06 μαζί με τον/ την νηπιαγωγό του τμήματος. Εστιάζει στον επικοινωνιακό χαρακτήρα της γλώσσας και πραγματοποιείται μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, παιχνιδιών και τραγουδιών που ανταποκρίνονται απόλυτα στην ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών.

Το υλικό που διδάσκεται αφορά θέματα από την καθημερινή ζωή με τα οποία τα παιδιά είναι ήδη εξοικειωμένα και έχουν κατακτήσει πλήρως στην ελληνική γλώσσα (όπως χρώματα, αριθμοί, ζώα, συναισθήματα, μέρη του σώματος, διατροφή, ρούχα, καιρός, αθλήματα, μέσα μεταφοράς, επαγγέλματα και άλλα). Τέλος η εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας στηρίζεται στη χρήση της τεχνολογίας μέσω κατάλληλου, εκπαιδευτικού, οπτικοακουστικού υλικού καθώς και στο σχεδιασμό μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν τη θετική στάση των παιδιών απέναντι στην ξένη γλώσσα.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός 4ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας: Διονυσία Κιαμηλίδου Μπερμπέρογλου (Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας)