Στις 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε από όλα τα  τμήματα και στο χώρο του σχολείου μας ο εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Νηπιαγωγείο αποτελεί μια σημαντική παιδαγωγική δράση με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά. Μέσα από το εορταστικό κλίμα, καλλιεργείται  το αίσθημα της εθνικής συνείδησης και υπερηφάνειας στα παιδιά τα οποία γνωρίζουν  την ιστορία της Επανάστασης του 1821, με τρόπο απλό και κατανοητό και καλλιεργούν συναισθήματα αγάπης και σεβασμού προς την πατρίδα, και αναπτύσσουν δεξιότητες που θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Υλοποιήθηκαν δραστηριότητες όπως: Αφήγηση ιστοριών για την Επανάσταση του 1821, δημιουργία κατασκευών με θέμα την 25η Μαρτίου, ζωγραφική και εικαστικές δημιουργίες, εκμάθηση ποιημάτων και πατριωτικών τραγουδιών, δραματοποίηση ιστορικών γεγονότων καθώς και εκμάθηση και παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και συνοδευόμενα από γονείς και κηδεμόνες τους μαζί με τις δασκάλες του και  μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και εορτασμού απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην αυλή του σχολείου.

“Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821”