Με ετικέτα Ετικέτες: ,

Το 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA122 . Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού με τίτλο «Η Τέχνη και η Δημοκρατία στο Νηπιαγωγείο μέσα από καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις», εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα συμμετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο εξωτερικό. Η συμμετοχή σε αυτούς τους δομημένους κύκλους μαθημάτων θα εφοδιάσει τις εκπαιδευτικούς μας με νέα εκπαιδευτικά εργαλεία, Καλές Πρακτικές και καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.

Ειδικότερα, ο βασικός στόχος, όπως περιγράφεται και στον τίτλο του Σχεδίου, είναι η δημιουργία ενός θετικού σχολικού πλαισίου, ενός περιβάλλοντος συμπερίληψης, βασισμένου στις αρχές της Δημοκρατίας, όπου τα παιδιά θα νιώθουν ότι μπορούν να εκφραστούν, να διαχειριστούν αλλά και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, να επικοινωνήσουν, να εμπιστευτούν, να συνεργαστούν, να λειτουργήσουν μέσα στην ομάδα. Ένα περιβάλλον ασφάλειας και αποδοχής που θα τους επιτρέπει να κάνουν επιλογές, να διαμορφώνουν άποψη και να μπορούν να την εκφέρουν. Κι ακόμα να ενισχύει τις συμμετοχικές δεξιότητες τους, την ικανότητα λήψης αποφάσεων, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Ένα από τα εργαλεία που θεωρούμε πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στη δική μας εκπαιδευτική βαθμίδα, είναι η τέχνη στις διάφορες μορφές της και κυρίως στην εικαστική της αποτύπωση. Για το λόγο αυτό η Τέχνη κατέχει κεντρική θέση στο Σχέδιο του σχολείου μας. Τα εφόδια αυτά, θα συμβάλλουν ταυτόχρονα και στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και τελικά στην βελτίωση ολόκληρης της σχολικής μονάδας.

#ΣυνεχίζουμεErasmus

Το έργο Erasmus+ KA122, με τίτλο “Η Τέχνη και η Δημοκρατία μέσα από καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις”  είναι  χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.