Ένα έντομο τόσο δα μικρό και παράγει κάτι τόσο μα τόσο γλυκό.

Το video που ακολουθεί μας δίνει εξαιρετικές πληροφορίες για τη μέλισσα. Να είστε όμως προσεκτικοί όταν το παρακολουθείτε γιατί στη συνέχεια ακολουθούν ερωτήσεις επάνω σ’ αυτά που μάθατε.

Και τώρα που μάθατε τόσα ενδιαφέροντα για τις μέλισσες και είμαστε σίγουρες ότι απαντήσατε σε όλες τις ερωτήσεις σωστά ας περάσουμε στο επόμενο παιχνίδι.

  • Ανασύνθεση λέξης

Ζητήστε από τους γονείς σας να γράψουν σε ένα χαρτί τη λέξη ΜΕΛΙΣΣΑ, στη συνέχεια αντιγράψτε τη λέξη σε ένα άλλο χαρτί μόνοι σας και τέλος κόψτε ένα ένα τα γράμματα με τα οποία φτιάχνεται η λέξη μέλισσα. Ανακατέψτε τα και στη συνέχεια με τη βοήθεια της λέξης που έγραψαν οι γονείς σας προσπαθήστε να βάλετε τα γράμματα στη σωστή σειρά, έτσι ώστε να σχηματιστεί και πάλι η λέξη ΜΕΛΙΣΣΑ. Επίσης μπορείτε να σκεφτείτε και να πείτε στους γονείς σας λέξεις από κάθε φωνούλα ξεχωριστά π.χ. λέξεις από Μ μανταρίνι, μάγουλο, μέλι, από Ε Ελένη, ελέφαντας, ελάφι και να τις καταγράψουν σε ένα χαρτί.

  • Τραγούδια για να ακούσετε, να μάθετε, να χορέψετε αλλά και να ζωγραφίσετε τις εικόνες που σχηματίζονται στο μυαλό σας.

  • Τεστ παρατηρητικότητας

Παρατηρώντας την παρακάτω εικόνα θα ελέγξετε την παρατηρητικότητά σας. Προσπαθήστε να βρείτε 10 μέλισσες που είναι κρυμμένες επάνω στα λουλούδια.

  • Κατασκευές εύκολες 

Και φυσικά μην ξεχάσετε να δείξετε τις εργασίες σας στους φίλους σας αφού πρώτα τις φωτογραφίσετε και στη συνέχεια ανεβάστε τες στον ψηφιακό πίνακα

Οι δημιουργίες μαςhttps://padlet.com/4nipefka/oi_dimiourgies_mas

ή στείλτε τες στο e-mail του νηπιαγωγείου 4nipefka@sch.gr