Το Σχέδιο Δράσης του Νηπιαγωγείου μας με τίτλο “Διαμόρφωση Κήπου και Αύλειου Χώρου του Νηπιαγωγείου” για τη σχολική χρονιά 2022- 2023 ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων παραμένει ενεργό για ακόμη μια χρονιά!

Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών και τη φετινή σχολική χρονιά με την περιποίηση του κήπου με τα αρωματικά φυτά και διαμορφώνοντας εκ νέου τον λαχανόκηπό μας με φυτά εποχής, όπως: μπρόκολα, κουνουπίδια, κρεμμυδάκια και μαρούλια!

Αρωγός σε αυτή την πρωτοβουλία όπως πάντα είναι οι γονείς των μαθητών/τριών μας, οι οποίοι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 επισκέφτηκαν το σχολείο μας, έσκαψαν το χώμα και εμπλούτισαν το έδαφος με κοπριά προκειμένου τις επόμενες μέρες να μπορέσουμε να φυτέψουμε!

Και να λοιπόν που έφτασε η μέρα όπου παιδιά και εκπαιδευτικοί φυτεύουν λαχανικά εποχής και σχεδιάζουν τρόπους περιποίησης και φροντίδας των κήπων του Νηπιαγωγείου μας!

ΤΜΗΜΑ 1 ΤΜΗΜΑ 2

ΤΜΗΜΑ 3 

ΤΜΗΜΑ 4 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την περσινή σχολική χρονιά οι γονείς του σχολείου μας εργάστηκαν σε συνεργασία με τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς, συμβάλλοντας στην οργάνωση και τη διατήρηση του κήπου, ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα συνέβαλλαν στο σκάψιμο του κήπου, την απομάκρυνση των αγριόχορτων, τον εμπλουτισμό του χώματος, στο πότισμα και το σημαντικότερο όλων τη συγκομιδή των λαχανικών για το οικογενειακό τους τραπέζι!

Τα συναισθήματα των παιδιών δυνάμωναν μέρα με τη μέρα, βλέποντας τα φυτά που τα ίδια είχαν φυτέψει να αναπτύσσονται και να παράγουν καρπούς!

 

Σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας και την αμέριστη βοήθειά σας για ακόμη μια χρονιά!