Με ετικέτα Ετικέτες:

Η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του 4ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία της. Η ομάδα δημιουργήθηκε πέρυσι, στα πλαίσια της συνεργασίας του Νηπιαγωγείου μας με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Κουκλοτόπια. Μέλη της Ομάδας είναι γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη του προσωπικού του Νηπιαγωγείου και εμψυχώτριες μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Κουκλοτόπια. Στόχος μας είναι η διερεύνηση θεμάτων που άπτονται των προβληματισμών και των ενδιαφερόντων των μελών της ομάδας, σε σχέση πάντα με την ιδιότητά τους ως μέλη της σχολικής κοινότητας. Όχημα της διερεύνησης αυτής αποτελεί το θέατρο.

Η Ομάδα δημιουργήθηκε, όπως είπαμε, πέρυσι με έναν πειραματικό χαρακτήρα. Παρά τις δυσκολίες που οπωσδήποτε θα είχε, αφού απευθυνόταν σε γονείς μικρών παιδιών, εργαζομένων στη συντριπτική πλειοψηφία τους, κατάφερε να λειτουργήσει και μάλιστα να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων. Το αρχικό στοίχημα της Ομάδας ήταν η διαπραγμάτευση του θέματος της Διαχείρισης της Απώλειας (σε συνδυασμό, τη δεδομένη χρονική στιγμή, με το αντίστοιχο Σχέδιο Δράσης του Νηπιαγωγείου) με στόχο να ενδυναμωθούν τα μέλη της Ομάδας και κατ’ επέκταση τα παιδιά μας αλλά και η ευρύτερη σχολική κοινότητα. Το βασικό ζητούμενο, λοιπόν, δεν ήταν η δημιουργία παράστασης αλλά η εμπλοκή μας με το θέμα της Απώλειας μέσα από θεατρικές τεχνικές. Αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν τα μέλη της ΚΟΠΙΝ.Σ.ΕΠ. Κουκλοτόπια, οι εμψυχώτριες της Ομάδας μας. Χρησιμοποιώντας μια παρακαταθήκη εργαλείων και θεατρικών τεχνικών, αλλά και τη θεωρητική γνώση πάνω στο θέμα της Απώλειας, που απέκτησαν μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus KA104 και την υλοποίηση του Σχεδίου με τίτλο «Εκπαίδευση ενηλίκων με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και τη διαχείριση της απώλειας μέσω του γραμματισμού και του θεάτρου» δούλεψαν με την Ομάδα σε εβδομαδιαία βάση, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο της περσινής χρονιάς, εθελοντικά. Ο ενθουσιασμός, η διάθεση, η εργατικότητα, η συμμετοχικότητα και η δημιουργικότητα που επέδειξε η Ομάδα, οδήγησαν τελικά στην παράσταση «Ο Χορός της Πεταλούδας» που παρουσιάστηκε στην αυτή του Νηπιαγωγείου μας τον Ιούνιο.

Οι ίδιες ποιότητες υπάρχουν και στη φετινή ομάδα που ενισχύθηκε με τη συμμετοχή νέων μελών. Το φετινό θέμα προς διαπραγμάτευση, στον αντίποδα της Απώλειας, είναι η Μητρότητα. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως και ετούτη τη χρονιά η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του 4ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας θα πετύχει το στόχο της!