Με τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριές μας επισκεφτήκαμε στις 13/1/2023 το Νόησις –  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και παρακολουθήσαμε τo διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

“Διαστημική αποστολή: Νυχτερινός Ουρανός”

Μια εκπαιδευτική επίσκεψη με πολλές εκπλήξεις!

Μία ζωντανή περιήγηση στο νυχτερινό ουρανό και τα μυστικά του, ανάμεσα στους αστερισμούς και τους αρχαίους μύθους, που γεννήθηκαν από την αστείρευτη φαντασία των ανθρώπων. Μία μεγάλη βόλτα για να γνωρίσουμε τη Γη, τη Σελήνη και το ηλιακό μας σύστημα.

Το πρόγραμμα αυτό συνέβαλε ώστε οι μαθητές/τριες να μπορούν να:

1. «Αναγνωρίζουν το σφαιρικό σχήμα ως το καταλληλότερο για να απεικονίζουν τον πλανήτη Γη, τον ήλιο και τούς άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος» Πρόγραμμα Σπουδών Νηπιαγωγείου – Φυσικές Επιστήμες – Ενότητα: Πλανήτης Γη και Διάστημα.
2. «Διατυπώσουν τις ιδέες τους για την εναλλαγή μέρας νύχτας να προβληματιστούν σχετικά με την ανεπάρκεια των ιδεών τους, να χρησιμοποιούν μοντέλα αναπαράστασης της Γης σε σχέση με τον Ήλιο και της κίνησης γύρω από τον εαυτό της για να περιγράψουν την εναλλαγή μέρας νύχτας» Πρόγραμμα Σπουδών Νηπιαγωγείου – Φυσικές Επιστήμες – Ενότητα: Πλανήτης Γη και Διάστημα.
3. «Συνδέουν τις θέσεις του ήλιου στον ουρανό με την εναλλαγή ημέρας και νύχτας» Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Μελέτης Περιβάλλοντος, Τάξη Α’ – Φυσικό Περιβάλλον.