Έπειτα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για παροχή βοήθειας σε εκπαιδευτικό υλικό Ρομποτικής, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το Νηπιαγωγείο μας εκπρόσωποι του εργοστασίου Τιτάν προκειμένου να μας δωρίσουν 3 σετ παιχνιδιών “Let’s Go Code” και 3 BeeBot – Ρομποτάκια “έξυπνη μέλισσα”.

Το παιχνίδι “Let’s Go Code” εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της Ρομποτικής με τρόπο διασκεδαστικό, καθώς πρόκειται για κινητική δραστηριότητα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη δημιουργία κώδικα και τον προγραμματισμό, χωρίς να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Επιπλέον, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, εξασκούνται στην επίλυση προβλημάτων και μαθαίνουν  να εργάζονται ως ομάδα.

Το BeeBot – Ρομποτάκι “έξυπνη μέλισσα”, είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται ακόμη και από παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο προγραμματισμός της γίνεται με πλήκτρα που βρίσκονται επάνω της (On-board) και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω, στρίβοντας αριστερά και δεξιά. Με την απλή και φιλική προς το παιδί διάταξη του, το BeeBot αποτελεί ένα τέλειο σημείο εκκίνησης για τη διδασκαλία του ελέγχου, της κατεύθυνσης (προσανατολισμού) και της γλώσσας προγραμματισμού για τα μικρά παιδιά.

Τόσο το παιχνίδι “Let’s Go Code” όσο και το BeeBot – Ρομποτάκι “έξυπνη μέλισσα” συμβάλλουν σημαντικά στη μύηση των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας στον κόσμο της Ρομποτικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης.

Ευχαριστούμε πολύ το ΤΙΤΑΝ για την ευγενική χορηγία του, αλλά και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για την πρωτοβουλία αυτή.