Με ετικέτα Ετικέτες: ,

Το 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+2022 ΚΑ1 υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023, το Σχέδιο δράσης με τίτλο «Η Τέχνη και η Δημοκρατία στο Νηπιαγωγείο μέσα από καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις».

Τρεις εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου συμμετείχαν στην 1η Κινητικότητα, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

Εκεί η εκπαιδευτική μας ομάδα παρακολούθησε το μάθημα «Active Art: Understanding and Enjoying Art in the Classroom and Beyond», διάρκειας έξι ημερών.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι συμμετέχουσες απέκτησαν μια πληρέστερη θεωρητική κατάρτιση ως προς τον συνδυασμό της Τέχνης με την Παιδαγωγική, καθώς και εκπαιδευτικά εργαλεία και μεθόδους για την εισαγωγή της Τέχνης στο Νηπιαγωγείο.

Την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, υλοποιήθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας η διάχυση των αποτελεσμάτων ενδοσχολικά για την 1η Κινητικότητα του Ευρωπαϊκού Erasmus+KA1. Τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας που συμμετείχαν στην Κινητικότητα μοιράστηκαν με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου τις γνώσεις και τα εργαλεία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους.

Η διάχυση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Webex.

#ErasmusPlusIKY

#ErasmusPlusGreece

#ErasmusPlus

#ΣυνεχίζουμεErasmus

Το έργο Erasmus+ KA122, με τίτλο “Η Τέχνη και η Δημοκρατία μέσα από καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις”  είναι  χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.