Ο σχολικός υπαίθριος χώρος αποτελεί ένα ευχάριστο πλαίσιο που ενισχύει τα κίνητρα, το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των παιδιών για συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία μέσα από δραστηριότητες –  ενισχύοντας παράλληλα δεξιότητες ζωής όπως οργάνωση, συνεργασία, επικοινωνία, δεξιότητες ομαδικής εργασίας, επίλυσης προβλημάτων, ανάληψης ευθυνών.

Το Σχέδιο Δράσης του Νηπιαγωγείου μας για τη σχολική χρονιά 2022-2023 «Διαμόρφωση Κήπου & Αύλειου Χώρου του Νηπιαγωγείου», έχοντας σκοπό να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον των παιδιών για τον περιβάλλοντα χώρο, δημιούργησε ευκαιρίες για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από την ενεργό εμπλοκή τους στην δημιουργία του σχολικού κήπου του Νηπιαγωγείου μας. Συγκεκριμένα, παρότρυνε τους/τις μικρούς μαθητές-τριες να σκεφτούν και να αποτυπώσουν με διάφορους τρόπους την διαδικασία δημιουργίας ενός λειτουργικού και άμεσα αξιοποιήσιμου κήπου, στον οποίο τα ίδια θα απασχολούνται καθημερινά αλλά και θα φροντίζουν.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή των παιδιών και των εκπαιδευτικών στάθηκε ο Όμιλος «ΤΙΤΑΝ» με την ευγενική χορηγία του. Με την πολύτιμη βοήθειά του πραγματοποιήθηκαν εργασίες στις 26 Απριλίου 2023 τόσο στην οργάνωση του χώρου (καθαρισμός αγριόχορτων, σκάψιμο, εμπλουτισμός χώματος, μονοπάτια) όσο και στη αγορά φυτών (λαχανικών & αρωματικών φυτών), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πανέμορφος κήπος.

Επίσης, την επόμενη μέρα, στις 27 Απριλίου 2023, το σχολείο μας άνοιξε τις πύλες του και στους γονείς των μαθητών-τριών για να φυτέψουν όλοι μαζί και να μοιραστούν εντυπώσεις από αυτή τη δράση.

Τα συναισθήματα των παιδιών από όλη αυτή τη διαδικασία αποτυπώθηκαν σε δύο μεγάλες αφίσες αλλά και στη δημιουργία του εβδομαδιαίου προγράμματος για την φροντίδα του κήπου.

Για όλους εμάς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, η δημιουργία του σχολικού μας κήπου ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Ευχαριστούμε πολύ τον Όμιλο «ΤΙΤΑΝ» που συνέβαλε σ΄ αυτό!

Παρακολουθήστε την Δράση μας στο βίντεο που ακολουθεί: